Radikálisan átalakul a Sziget

Látványos változtatások lesznek az idei Szigeten: a szervezők az infrastrukturális és helyszíni módosítások mellett jóval koncentráltabb, átláthatóbb Szigetet ígérnek…

A radikális, látványos változtatások szükségességét hangsúlyozta a 2009-es Sziget fesztivál sajtótájékoztatóján Gerendai Károly, a Sziget Kft. Ügyvezető igazgatója, a Sziget főszervezője. A rendezők az idei, tizenhetedik fesztiválra igyekeztek körüljárni azokat a lehetőségeket, amelyek révén optimálisabban lehet kihasználni az egyes helyszíneket. A szervezők így több, az infrastruktúrát, a helyszíneket és befogadóképességet érintő intézkedéssel könnyítik meg a Sziget-lakók életét, akiknek azonban ezzel együtt meg kell szokniuk, hogy az eddig bevett rendszer most egy kissé átalakul. Egy új, magyar nagyszínpaddal bővül például a kínálat – mondja a főszervező -, amely az mr2 Petőfi Rádióval való összefogás eredménye, illetve az A38- és a WAN2-színpad egyesül.

Az egyik újdonság a több mint egy hektárnyi területen elhelyezkedő Hungarikum falu lesz, ahol “részben a gasztronómiai, részben pedig a kézműves-, iparművész sajátosságok lesznek megtalálhatóak, kiegészülve táncházakkal, népzenei programokkal, zenével” – mondta Gerendai Károly. A főszervező úgy fogalmazott, hogy a kínálat túlkínálat marad, de sokkal koncentráltabb lesz.

Idén új kedvezményekkel várják a látogatókat: az elsődleges célközönség, az egyetemisták és főiskolások népes tábora csoportos bérlettel akár féláron is bejuthat a Szigetre – a kedvezmény a csoport létszámának arányában változik. (A maximum 50 százalékos árcsökkenés 46 fő esetén érhető el.) Mivel sokan csak késő este mennek ki a Szigetre, este 11 óra után idén féláron juthatnak majd be.

Szép Fruzsina programigazgató beszámolt arról is, hogy ettől az évtől kezdve mindig bizonyos fókuszcsoportok kerülnek középpontba: idén ez a német, japán, izraeli és katalán kultúra lesz, emellett a rendszerváltásra és a Berlini Fal leomlására is kiemelt figyelem irányul. Az idén szintén húszéves Tankcsapda élete eddigi legnagyobb koncertjére készül a mínusz egyedik napon, a nulladik nap pedig a tolerancia napjaként vonul majd be a Sziget-történelembe. A Szigeten jelen lesz a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program is, amely több színpadon és helyszínen népszerűsíti a mediterrán hangulatú várost.

A kényelmet hiányolóknak nyújt majd enyhülést a VIP kemping, ahol több, a szigetelők komfortérzését elősegítő szolgáltatás egy helyen, koncentráltan lesz elérhető: mosoda, csomagmegőrzés, internet és telefon is szerepel az őrzött terület kínálatában.

kultúra


1 responses to “Radikálisan átalakul a Sziget

  • Benny

    hopp és már el is maradt a nulladik napi nagy durranás ‘a nulladik nap pedig a tolerancia napjaként vonul majd be a Sziget-történelembe’ 😀

Hozzászólás